26 januari 2016 - Overton - Valley of Fire - Yant Flat - La Verkin
Het ontbijt in het North Shore Inn hotel is altijd heel erg verzorgd en vandaag is dat niet anders. Deborah runt het hotel, samen met haar man, met hart en ziel en dat maakt duidelijk het verschil.

Het is vandaag opnieuw een wolkeloze lucht en dat zal de volledige dag zo blijven. Ideaal weer dus om opnieuw heel wat kilometers te stappen én heel wat foto's en (lucht)video's te maken.

Om 9u zijn we al in Valley of Fire en deze keer rijden we direct naar de recent verharde weg naar de Silica Dome.

--> alle road video's worden aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--Het ochtendlicht zit nu perfect voor het uitzicht over de Painted Pinnacles.


Onze eerste 'hike' is die naar Fire Canyon Arch (36°27'04.8"N, 114°30'38.9"W). Eigenlijk is dat meer een avondbestemming, maar men kan niet overal op het juiste moment zijn.Daarna rijden we naar de White Domes. Hier eindigt de Scenic Drive en rijdt men gewoon terug. Wij doen hier echter eerst de White Domes Trail.


Volgende, en voor vandaag laatste, stop in Valley of Fire is parking #3, de plaats ook waar de trail naar de Fire Wave begint.
Wij steken echter de weg niet over, maar gaan direct aan de kant van de parkeerplaats de natuur in. We zijn immers van plan om een lange loop te doen, onder andere via Crazy Hill en de Fire Wave. Onderstaande plaatsen zijn heel moeilijk allemaal te vinden zonder gps.
In volgorde passeren we:

The Fire Cave (36°29'11.6"N, 114°31'47.5"W)
Thunderstorm Arch (36°29'10"N, 114°31'51"W)

Crazy Hill, 36°29'06.6"N, 114°31'47.1"W (een echte avondbestemming en heel moeilijk om de echte kleurenpracht weer te geven bij deze bijzonder sterke middagzon)


Van hieruit kunnen we terug naar de auto lopen, maar dat doen we niet. We volgen daarentegen voortdurend de wash die tot bij Pink Canyon loopt.
De omgeving is hier ook om duimen en vingers van af te likken...


...en het zonnetje doet bij-zon-der veel deugd...We steken de weg over en gaan zo via de mooie Pink Canyon (36°28'48"N, 114°31'34"W) naar de Fire Wave (36°28'57.5"N, 114°31'21"W).
 

 

Terug op de parking eten we onze broodjes op en rijden dan direct door naar Yant Flat, toch een behoorlijke autorit van zo'n 2 en een half uur. Het laatste stuk van ongeveer 15 km is dirt road. Al bij al geen slechte dirt road, al zaten er toch enkele stukken bij waarvoor we eerst moesten uitstappen om te zien of de auto wel genoeg bodemvrijheid had. Gelukkig was dit zo. Er was immers op deze plekken heel diepe spoorvorming. We kunnen ons niet herinneren dat dit ook zo was toen we hier in 2012 voor het laatst waren. Dirt roads zijn dan ook altijd onderhevig aan veranderingen.
We hebben een heel mooi  uitzicht op de Pine Valley Mountains, waar nog bijzonder veel sneeuw op ligt.Eigenlijk zijn we iets te laat aan de trail head (37°14'05.40"N, 113°28'37.7"W). Voor Yant Flat moet men immers niet enkel rekening houden met het uur van zonsondergang, maar ook met het feit dat ze heel wat vroeger achter een bergketen verdwijnt. De 2 km-hike tot aan de plaats waar men kan afdalen in Yant Flat loopt dan ook nog eens voortdurend door los zand (op sommige plaatsen ook sneeuw) en is gestaag oplopend.


We stappen als gek om toch nog wat foto's en luchtbeelden te kunnen maken en gelukkig lukt dat nog.
We waren hier voor het eerst in 2013 en ook toen vonden we dit een adembenemend mooi gebied. We worden dan zeker en vast niet ontgoocheld.

 


Luchtbeelden van het gebied iets meer naar het oosten.
De besneeuwde Pine Valley Mountains op de achtergrond.


Dit is een pano van verschillende foto's gemaakt met de DJI. De Pine Valley Mountains vormen de achtergrond.


Aerial video Yant Flat


We blijven hier eigenlijk veel te lang en het gevolg is dan wel dat we de volledige hike terug naar de auto in het donker moeten afleggen. Gelukkig kunnen we goed de gps volgen, want hier betekent donker dan ook écht donker...

Ook de volledige dirt road rijden we in het aardedonker, maar alles gaat vlot en we komen  om 19u aan bij het hotel. We hebben vandaag trouwens ook een uur "verloren", vermits we van Nevada naar Utah gereden zijn en hier is nu nog maar 8u tijdsverschil met België.
We zijn behoorlijk uitgeput na een tweede heel intense, maar opnieuw ook bijzonder mooie dag.
We gaan heel lekker eten in het enige restaurant van La Verkin, The Stage Coach Grille.

Morgen gaan we naar Zion. We hebben nog geen hikes gepland en zien wel hoe de spieren deze, toch wel heel intense, eerste 2 dagen zullen verteerd hebben.


Het weer: opnieuw bijzonder mooi lente (bijna zomer) weer en geen wind. 15-20°C

Overnachting in Best Western Plus Zion West
Aantal gereden km: 284

Geen opmerkingen:

Een reactie posten