Nabeschouwing

Sinds we in 2012 een eerste keer tijdens de winter naar het Zuidwesten trokken, werden we, indien mogelijk, nóg meer verliefd op deze regio. Nóg minder toeristen dan in het voorjaar, meestal staalblauwe, wolkeloze luchten en bovendien ook veruit de goedkoopste periode om er te reizen.

Afgelopen reis beschouwen we als onze mooiste winterreis (samen met 2013) tot nog toe. We hebben ontzettend mooi weer gehad en het werd dan ook een echte fotografiereis.

De vluchten met United waren nu, in tegenstelling tot januari 2015, wél helemaal in orde. We vlogen wel 2x met een ontzettend oud toestel B-767, maar als men eerst de app van United installeert heeft men zo'n uitgebreid entertainment system op de eigen device dat men daar eigenlijk niet echt last van heeft. Bovendien nemen we toch altijd onze eigen films mee op de iPad. Het eten aan boord is er tov vorig jaar ook op vooruitgegaan.
Alle vluchten waren ook perfect op tijd, deze keer dus geen slecht woord over United. Dat is maar goed ook, want in juni vliegen we opnieuw met hen de grote plas over (naar Denver).

De huurauto bij Alamo was goed, zoals altijd en het skip-the-counter systeem kunnen we al lang niet meer missen. Zo uit de shuttlebus direct naar de garage, auto kiezen en weg. Geen nodeloos tijdverlies meer bij de balie van Alamo en vooral, niet meer moeten luisteren naar verkooppraatjes van medewerkers die nog snel aan een vermoeide reiziger deze of gene verzekering willen aansmeren.

Alle hotels waren prima in orde. The LinQ zouden we nu wel niet direct aanraden als Strip hotel, wegens de aanwezigheid van nogal wat gasten van een bedenkelijk niveau. Over de kamers geen negatieve opmerkingen.

Hoogtepunten: eigenlijk een aaneenschakeling van.
Het begon al in Valley of  Fire waar we nog steeds niet alles gezien hebben en dus zeker en vast nog eens naartoe gaan.
Zion NP is altijd al één van onze lievelingsparken geweest en daar heeft mijn bijzonder kwalijke val op mijn knie niets aan veranderd.
Coyote Buttes South. Tja, wat moet men daarvan zeggen aan iemand die er nog nooit geweest is? Hopelijk kunnen de vele, nog up te loaden foto's en video's, daarvan toch een beetje een idee geven. Een schitterende dag ook dankzij onze vriend, Stan, uit Page die de streek op zijn duimpje kent en ook nog eens met een auto rijdt die zich overal doortrekt.
Bryce Canyon met de grote hoeveelheden sneeuw én totale afwezigheid van toeristen, schitterend.
Heel mooie beelden kunnen maken bij Studhorse Point nabij Page.
Arches NP waar we als eersten de Park Road mochten oprijden nadat die sneeuwvrij gemaakt werd en er enkele hikes deden kniediep in de verse sneeuw, helemaal alleen in een complete stilte.
Hetzelfde scenario in Canyonlands NP waar we zo goed als niemand gezien hebben en in Dead Horse Point SP ook nog eens heel mooie luchtbeelden konden maken dankzij een enthousiaste Ranger die ons onmiddellijk een permit gaf.
We hebben reeds vele malen de UT-24 en UT-12 gereden, maar nog nooit in dergelijk sprookjeslandschap als dit jaar. Kwam daarbij nog dat we ook in Capitol Reef NP als eersten de Scenic Drive konden rijden nadat die sneeuwvrij gemaakt was.
Edmaiers Secret, gewoon schitterend gebied, waar we, behalve ons onverantwoorde klim op een steile, met sneeuw bedekte helling, niets dan positieve herinneringen aan overhouden.
Geen derde bezoek aan Yant Flat, maar daarentegen de ontdekking van Red Cliffs National Conservation Area. De meeste toeristen rijden hier langs de I-15 snel voorbij op weg naar of van Zion/Las Vegas, maar hier is een korte stop absoluut waard.

Zoals altijd willen we iedereen bedanken voor de vele reacties via verschillende kanalen en voor het volgen van onze blog. Het was een voorrecht om elke avond, al was het dan soms weeral veel te laat, voor jullie te mogen schrijven.
We zien iedereen dan ook graag terug vanaf 29 maart voor onze volgende IJslandreis.1 opmerking:

  1. Het was weer een genot om met jullie mee te reizen. Jullie hebben prachtige dingen gezien. Ik verheug me al op de volgende reis!
    Sabrina aa forum

    BeantwoordenVerwijderen