30 januari 2016 - Bryce - Marble Canyon - Studhorse Point - PageDeze nacht al 1 "probleem" opgelost: met dank aan het thuisfront opnieuw tickets kunnen "veroveren" voor Tomorrowland.

Dan was het afwachten hoe het weer zou zijn als we écht opstonden. En tot onze verbazing was dit gewoon hetzelfde van de afgelopen week: zon, en met zo'n 4°C ook niet echt koud, ook al omdat er geen wind staat.
Nog even het weerbericht gecheckt en de regen/sneeuw zou vandaag toch echt wel de as Bryce - UT12-Moab moeten bereiken.
We besluiten dan ook om terug naar het zuiden te rijden, meer bepaald naar Page.

Het is van 2012 geleden dat we nog via de 89A naar Page reden. Enkele weken nadat we daar op een viewpoint een foto genomen hadden, deed er zich krek op dezelfde plaats een grote "rock slide" voor, waarbij een groot stuk van de 89A bedolven en vernield werd. Pas vorig jaar in mei ging de weg opnieuw open.

Als we zowat een half uur aan het rijden zijn (opnieuw via de schitterende UT-89) richting Page, zien we al wolken samenpakken boven Bryce.Naarmate we echter Kanab naderen, hoe zonniger het opnieuw wordt. We zijn van plan om voor onze lunch te stoppen in Orderville.  Daar is er de "Forscher German Bakery & Café". Die blijkt nu toch wel gesloten te zijn.... Ok, dan maar iets gaan kopen in Kanab, maar tot onze aangename verbazing hebben ze ook een "Forscher German Bakery & Café on Wheels" en die staat op een parking als we Kanab binnenrijden.We hebben er lekkere Apfelstrudel en Choco Torte gekocht.

Nu gaat het richting Fredonia en de North Rim van de Grand Canyon.

Iets verderop is er het viewpoint Le Fevre OverlookDe weg gaat nu vrij snel omhoog en het duurt niet lang vooraleer we omringd zijn door sneeuw. De weg is wel opnieuw netjes vrijgemaakt.
We komen bij het zowat ondergesneeuwde Jacob Lake, waar de afslag is naar de North Rim.
Zeg nooit nooit, maar de South Rim is wellicht nooit meer voor ons, wegens veel en veel te druk, maar als we ooit eens naar de North Rim willen, zullen we toch eens een ander seizoen moeten komen.

Bij het Vermillion Cliffs viewpoint eten we de lekkere gebakjes op.Via de schitterende US89A en de Lees Ferry Road rijden we naar Marble Canyon.

Langs de 89A


Lees Ferry Road


--> onderstaande "wegvideo's" worden aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--We stoppen bij Paria Riffle. Wat is het hier mooi én rustig en wat een temperatuur. Hier kunnen we gerust in T-shirt en short enige tijd doorbrengen.We spelen wat met de fotocamera's.


En dan naar Marble Canyon en de vele "balanced rocks", die echt gigantisch groot zijn.

Ineens zien we zowaar een lenticular cloud verschijnen.


Terug op de UT-89 gekomen stoppen we ook nog eens bij het viewpoint waar we ook in 2012 stonden, al is dat nu wel een paar honderd meter verplaatst richting Page.
Verder naar Page...Het is nog maar pas 16u als we al bijna in Page zijn en bij dergelijk mooi weer (nog altijd zo'n 15°C) willen we toch ook niet op de kamer gaan zitten. Alternatief zou kunnen zijn een zoveelste bezoek aan Horseshoe Bend, maar als we zien hoe volgepakt de parking staat, laten we deze kelk aan ons voorbij gaan.
Een andere plaats waar we al enkele keren waren, maar nog nooit op het gepaste moment, of met het juiste weer, is Studhorse Point, een plek met enkele hoodoos en met een mooi uitzicht op Lake Powell.
De plaats is wel enkel via dirt roads te bereiken, maar met dat mooie weer mag dat geen probleem zijn. We herinneren ons gelukkig nog hoe we er naartoe moeten rijden en na zowat een half uurtje zijn we er.
Onderweg wel bijna vastgezeten in het mulle zand, maar eigenlijk was het onze (mijn) schuld, ik had namelijk de verkeerde optie gekozen tussen 2 zanderige beklimmingen. Terug in achteruit dan maar en dan de juiste helling op.

Video van de volledige route vanaf de Glen Canyon Dam tot bij de rim van Studhorse Point.


Nu zijn we hier duidelijk wél op het juiste moment én met het juiste weer...
We blijven er dan ook vrij lang en maken heel wat foto's en luchtbeelden.


Vliegen in een machtige omgeving met Lake Powel en Navajo Mountain op de achtergrond...Iets verder is er nog een andere rim waar ook hoodoos staan.Van hieruit hebben we ook een heel mooi uitzicht op Lone Rock en Navajo Mountain.
Terugweg vanaf de rim voorbij Studhorse Point en langs Studhorse Point.Na een verkwikkende douche gaan we eten bij Denny's. In deze periode van het jaar zijn immers heel wat "gewone" restaurants gesloten.

We hadden wat gevreesd voor het weer, maar de keuze voor Page bleek absoluut de goede te zijn geweest.
Ook voor morgen hebben we nog niets gepland. Eerst morgenvroeg maar eens door het venster kijken...Het weer: alweer een schitterende dag met zelfs temperaturen tot 16°C (Page)

Overnachting in Best Western View at Lake Powell
Aantal gereden km: 372

1 opmerking:

  1. Horeshoe bend! Mooie herinneringen ;-) Wil ik vast en zeker nog eens zien, naast al het onwaarschijnlijke moois dat jullie deze reis weer hebben ontdekt of herontdekt. Leuk om met jullie elke dag - vanop afstand, vanuit het druilerige Vlaanderen - de reis te maken!

    BeantwoordenVerwijderen