29 januari 2016 - Kanab - Bryce Canyon NPVandaag staat een rustige dag op het programma, we rijden van Kanab naar Bryce Canyon NP en blijven daar ook slapen.

Na een alweer smakelijk ontbijt vertrekken we rond 10u richting Bryce.
De weg van Kanab naar Bryce is de US-89, een schitterende Scenic Byway. We zien links van ons de rode rotsen van Zion NP en eens we Mount Carmel voorbij zijn, begint de weg gestaag te stijgen.
We rijden door een prachtig, zonnig sneeuwlandschap.


Route van Mount Carmel Junction tot Red Canyon.

--> alle video's worden aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--Red Canyon (UT-12)
We leggen het volledig vervolg van de route vast op video, tot en met het verste punt in Bryce Canyon NP, zijnde Rainbow Point. Daar komen we aan rond de middag.
We doen hier een heel merkwaardige "ontdekking": niettegenstaande we hier al zo dikwijls geweest zijn, merken we nu pas dat er hier nog een ander uitzichtpunt is: Yovimpa Point, het enige uitzichtpunt dan nog dat niet aan de oostzijde ligt van de Scenic Drive.Het is hier heerlijk toeven in de zon en we blijven hier dan ook vrij lang. We zijn er ook helemaal alleen en de stilte is bijna oorverdovend.
Ook iets wat we voor het eerst meemaken in Bryce: het is zowaar windstil. Vandaar ook dat de temperatuur, ondanks de sneeuw, zo mild is.
Het is bijna niet te geloven dat het hier 2 dagen geleden -25,1°C was...

We rijden vervolgens alle uitzichten af en nemen bij één daarvan ook onze lunch.


--> foto's van alle uitkijkpunten vanaf Rainbow Point tot het begin van de Scenic Drive

Er ligt behoorlijk wat sneeuw op het pad naar Bryce Point. Het is dan ook goed uitkijken om niet uit te glijden.Genietend van de namiddagzon...
 Powell Point


Navajo Mountain


Dat uitzicht raakt men niet te snel beu...Eigenlijk doen we niet "alle" uitkijkpunten, want in de winter zijn zowel Paria View als Fairyland Point afgesloten voor het verkeer. Deze zijn nu voorbehouden voor wintersport, zoals langlaufen.

We lopen nog eens binnen in het Visitor Center, maar dat zijn ze gedeeltelijk aan het verbouwen. Het informatieve gedeelte is dan ook gesloten.
We zien ook voor het eerst de 2 grote zonnepaneelconstructies die in gebruik zijn sinds de lente van 2015.

We checken in bij het heel rustige Bryce Canyon Grand Hotel, maar aan de grootte van lobby en alles daarrond te zien, moet dat hier in het seizoen een echte fabriek zijn, brrr.....
We krijgen "a room with a view" toegewezen en daar klagen we absoluut niet over.


Het was vandaag opnieuw heel mooi weer, maar nu zien we in de verte toch al de regen/sneeuwstorm aankomen die vanaf morgen voorspeld wordt.

We gaan eten aan de overkant van de straat, bij Ruby's Inn.

We hebben nog geen plannen voor morgen, dat zullen we pas bepalen eens we de weersomstandigheden zien én we de road webcams gecheckt hebben. Enerzijds zouden we graag opnieuw de U-12 rijden, één van de mooiste (dé mooiste?) wegen die men in deze regio kan rijden, en zeker en vast in de winter, maar anderzijds zouden we ook niet graag in de sneeuw komen vast te zitten. De top ligt immers op meer dan 2.900m hoogte. Meestal is die wel sneeuwvrij gemaakt, maar bij hevige sneeuwval kunnen de sneeuwruimers ook niet overal tegelijkertijd zijn.
Bovendien kunnen we dan bijna niet anders dan naar Moab rijden, en daar wordt tot en met maandag slecht weer voorspeld. We wilden daar dan ook liever pas vanaf maandag naartoe.
Misschien rijden we wel via Marble Canyon naar Page, de enige plaats in de regio waar voor morgen nog "partly sunny" voorspeld wordt.
Ach, dat zijn "zorgen" voor morgen, eerst deze nacht nog, samen met het thuisfront, proberen aan tickets te geraken voor Tomorrowland...


Het weer: zon en wolken, 1-6°C

Overnachting in BW+ Bryce Canyon Grand Hotel
Aantal gereden km: 193

Geen opmerkingen:

Een reactie posten