28 januari 2016 - Coyote Buttes South


--> Overige foto's en/of video's volgen later <--

Het is heerlijk verblijven in het Canyons Boutique Hotel (vroegere Victoria Inn) en het ontbijt wordt,  heel erg uitzonderlijk in de VS, geserveerd met aardewerk servies en metalen bestek. Het eten zelf is in verhouding.

Vorig jaar in januari hadden we al kennis gemaakt met een Amerikaanse fotograaf die in Page woont. We waren toen met hem tot bij Studhorse Point gereden en het klikte wonderwel tussen ons. Toen was het echter de laatste dag van onze vakantie en veel anders konden we niet meer doen.
We spraken echter wel af om hem een seintje geven zodra we opnieuw in de buurt waren, wat dus begin januari geschiedde.
De man is een gepensioneerd luchtmachtofficier die dienst deed als jet fighter pilot. Fotografie en natuur zijn zijn grote hobby's en vermits hij vrouw noch kinderen heeft, was hij zelf vragende partij om deze vakantie nu wél één en ander samen te doen.
We spreken voor vandaag dan ook af om samen naar de Coyote Buttes South te gaan. Wij zorgden voor de permits, hij met zijn uit de kluiten gewassen Toyota Tundra voor het vervoer.

De House Rock Valley Road ligt er heel goed berijdbaar bij. Hier en daar wat modder waar de sneeuw van de zijbermen gesmolten is, maar perfect te rijden.
We komen voorbij de Wire Pass Trailhead (The Wave/Coyote Buttes North) en rijden verder zuidwaarts voorbij Lone Tree.En dan episode 2 van "hoe gaat men totaal onvoorbereid op reis" (zie verslag van gisteren voor episode 1): ineens een gewone auto langs de weg waar 2 vrouwen uitspringen als ze ons zien komen aanrijden. Ze beginnen te zwaaien zodat het wel duidelijk is dat ze willen dat we stoppen.
Het raam gaat naar beneden en dan komt de one-million-dollar question: "where is The Wave?". We kijken alle drie met verbazing naar elkaar, gewoon omdat de gestelde vraag klonk als "waar is hier ergens een supermarkt?".
Het bleken dus 3 vrouwen (een derde zat nog in de auto) uit Litouwen te zijn die "ergens" over The Wave gelezen hadden. En naar dat wonder der natuur waren ze nu op zoek. Dat je daar een permit voor nodig hebt, dat de House Rock Valley Road in deze periode van jaar wel eens "impassable" kan zijn én dat de hike naar The Wave best niet onvoorbereid gebeurt, nou dat was helemaal aan hen voorbij gegaan...
We hopen dat we hen duidelijk gemaakt hebben dat ze best met hun gewone personenauto zo snel mogelijk terug naar de verharde weg reden en iets anders planden voor vandaag...Anderhalf uur nadat we de US-89 verlieten komen we aan bij de Cottonwood Cove Trailhead. Er staat nog 1 andere wagen.

We gaan samen op stap naar het walhalla voor elke natuurfotograaf, de Coyote Buttes South.
Al snel spreken we af dat we elk onze eigen weg gaan en dat we op een bepaald punt opnieuw afspreken rond 17u30.
Vorig jaar was het hier zwaar bewolkt met een schaarse opklaring, nu is het een wolkeloze hemel. Het is een zalige temperatuur en niettegenstaande er nog heel wat sneeuw ligt, is het toch een ganse namiddag in T-shirt.

Wat verder volgt zijn zowat 600 "grond"-foto's, heel wat luchtfoto's en luchtvideo's. Dat wordt nog heel wat selectiewerk...(wat dd juni 2016 eindelijk gebeurd is...)

Overzicht van de Coyote Buttes South.Hieronder volgt een beperkte fotoselectie. De volledige reeks van 155 foto's is te zien op Flickr 
Om 17u30 wordt het stilaan tijd om in te pakken en terug te rijden.


 
Maar ook op de terugweg nog heel wat fotomogelijkheden. Het is nu blue hour in de Coyote Buttes South en dat geeft ook prachtige kleuren.Het is uiteindelijk na 18u als we terug bij de auto zijn en rond 19u30 als we afscheid nemen van Stan. Heel voorlopig echter maar, want hij is vragende partij om deze vakantie nog iets samen te doen. Misschien gaan we wel nog eens naar de Coyote Buttes South (we hebben nog permits voor 2 dagen), ofwel naar White Pockets (geleden van 2012 dat we daar nog waren). Alles zal afhangen van de intensiteit van de neerslag die in de ganse regio verwacht wordt vanaf zaterdag. Daarna wordt het afwachten in hoeverre en hoe snel de dirt roads opnieuw berijdbaar zullen zijn.

Wat een fantastische dag was dit alweer, mede dankzij Stan die helemaal met ons tot bij de Coyote Buttes South reed.
Na het afscheid moeten we dan nog zowat 45 minuten rijden tot bij het hotel. De bedoeling was om te gaan eten bij Rocking V, maar dat zien we echt niet meer zitten. We stoppen dan ook bij de Subway en eten heel smakelijk onze broodjes op in de kamer. Een verkwikkende douche is de afsluiter van deze dag.

Morgen gaan we nog eens naar Bryce Canyon NP. Niet om te hiken maar gewoon om nog eens de uitkijkpunten langs de Scenic Drive af te rijden. De momenteel met ijs ingepakte knie zal niet malen om een dagje relatieve rust...

Voor de dagen daarna wordt het een beetje koffiedik kijken want de ganse regio (tot in New Mexico) zit 2-3 dagen in de greep van een neerslagzone. Het weer:  wolkeloze hemel, -1°C tot +15°C

Overnachting in Canyons Boutique Hotel
Aantal gereden km: 127 zelf gereden

3 opmerkingen:

 1. Wow. Wij gaan van de zomer naar die plek. Je geweldige foto's geven alvast een voorproefje wat ons te wachten staat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love this blog thanks for sharing!
  One question: how do you attach your GoPro to the outside of the car and how do you stabilize the video you get from it? Do you a gyro?
  Thanks for your help!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You're welcome.
  There are suction cups for GoPro. No stabilizer used. The windshield is the most stable part of a car.

  BeantwoordenVerwijderen