03 februari 2016 - Moab - UT24 - UT12 - Capitol Reef NP - KanabDeze morgen is het bitter koud als we buitenkomen, in zoverre zelfs dat de flesjes water die vannacht in de auto lagen, veranderd zijn in 1 grote ijsklomp. Maar daar zijn we best tevreden mee, want die koude is het gevolg van het totaal ontbreken van wolken. Zelfs als we volledig rondkijken zien we geen enkele wolk. Dat wordt dus opnieuw een topdag.

Men kan op een rijdag gewoon zo snel  mogelijk van punt A naar punt B rijden, maar wij verkiezen een langere weg langs de mooiste wegen die Zuid-Utah te bieden heeft: de UT24 en de UT12. Samen met de UT9 (Zion) en de UT95 is dat echt het mooiste van het mooiste. En dat in elk seizoen.

Nadat we nog wat eten en drank (vloeibare...) gaan halen zijn in de City Market vertrekken we rond 9u30 richting Kanab. Noot voor diegene die bekend zijn met de City Market in Moab: de saladbar waar je vroeger zelf heerlijke slaatjes kon samenstellen is er niet meer, al dan niet definitief...

De 'saaiste' weg voor vandaag is het stuk tussen de I-70 en Kanab, maar vandaag is alles anders...Factory Butte in de verte
De Henry Mountains


Eerste National Park waar we vandaag langsrijden is Capitol Reef NP. Eigenlijk hebben we er de tijd niet voor, maar toch kunnen we niet aan de verleiding weerstaan om toch eens binnen te stappen in het Visitor Center en eventueel nog eens de Scenic Drive te rijden.
Zoveel sneeuw hebben we hier immers nog nooit gezien en dat moet toch nóg wat extra geven aan het park.

--> Alle onderstaande road video's worden aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--

Van Hanksville naar Capitol Reef NP langs de schitterende UT24.Langs de UT24 op weg naar Capitol Reef NP.We krijgen in het Visitor Center al direct te horen dat de Scenic Drive nog niet open is, men is nog volop aan het sneeuwruimen. Ach, echt veel tijd hadden we toch niet om ze nog eens te rijden, maar we vinden het toch wel spijtig. Na een korte babbel vertrekken we weer, maar als we bijna bij de auto zijn komt de Ranger armzwaaiend naar ons gelopen en blij als een kind meldt ze dat de Scenic Drive net vrijgegeven is. Wel wel wel, na eerder in Arches NP, gaan we nu ook weer de eersten zijn om Capitol Reef Road te rijden. Super.
En we zullen absoluut geen spijt hebben om er alsnog tijd voor uitgetrokken te hebben.

Foto's van langs de Scenic Drive.


We besluiten om onze lunch te nemen op de parking bij de ingang van Capitol Gorge (werd wel nog afgeraden om die te rijden omwille van het vele ijs). Het duurt wel een hele tijd voor we een vrije parkeerplaats vinden...

Het is hier opnieuw danig mooi dat we de volledige terugweg van de Scenic Drive, inclusief de zijweg Grand Wash met de GoPro vastleggen.Langs de Scenic Drive.Cassidy Arch langs de Grand Wash Road


Eens terug op de UT24 worden de plaatjes enkel maar mooier. Aan dat tempo raken we vanavond nooit in Kanab...


Castle Rock


Henry Mountains op de achtergrond.


We besluiten om nog een kleine omweg te maken, langs Goosenecks Point.
We leggen de volledige UT-24, tot aan de afslag met de UT-12, vast op video, en dit is een opeenvolging van dergelijke beelden...
Onze eerst stop langs de UT-12 is bij Larb Hollow Overlook waar we een ongelooflijk uitzicht hebben op de Waterpocket Fold van Capitol Reef NP en de Henry Mountains.

Langs de volledige UT-24 en UT-12 hebben we tot nog toe maar zo'n 5 auto's gezien, maar hier staat zowaar een jong koppel ook van het uitzicht te genieten. We beginnen een praatje en het blijkt dat ze van Alaska komen, meer bepaald van Haines, waar we ook verbleven in 2012. Ze hebben de ferry genomen van Haines naar Prince Rupert en zijn vandaar helemaal met de, overigens kleine, auto tot hier gekomen. De bedoeling is om nog helemaal door te rijden naar Florida en dan ook nog eens met de auto terug naar Alaska. Daar hebben ze 3 maand voor uitgetrokken...En wij zouden dan denken dat we een fantastische road trip doen...

Pak-ken sneeuw en -10°C op de top van de UT-12.
We leggen ook het mooiste stuk van de UT-12 vast op video, nl tussen Boulder en Escalante.Hier nog enkele foto's van onderweg (UT12).


We komen opnieuw langs Bryce Canyon NP, waar we deze keer niet stoppen en rijden op het einde van de UT-12 ook weer langs Red Canyon SP.
Het is uiteindelijk toch weeral 18u45 als we bij het hotel in Kanab komen. Veel te laat om nog iets te gaan eten en we gaan dan maar weer meteen iets halen bij de Subway, wat we op de kamer op eten.

Wat een fantastische dag was dit alweer. We hebben al ettelijke keren zowel de UT-24 als de UT-12 gereden, dit in beide richtingen, maar zo'n mooie uitzichten als vandaag hebben we nog nooit gehad. Met dank aan de weergoden die ons gedurende deze trip toch echt wel héél erg gunstig gezind zijn.

Knie-update: sinds ik gisteren ontstekingsremmers beginnen nemen ben, is mijn knie bijna wonderbaarlijk beter geworden. In zoverre zelfs dat ik er al aan denk om de doktersafspraak van volgende week af te zeggen.

Het weer: volledig wolkeloze dag. -10°C (Summit UT12) tot -2°C (Kanab)

Overnachting in Canyons Boutique Hotel
Aantal gereden km: 566

2 opmerkingen:

  1. Prachtige Route! Wel jammer dat jullie zulke grote afstanden afleggen en daardoor onderweg veel mooie dingen missen. Dat deden wij vroeger ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor, Yvonne, die "veel mooie dingen onderweg" hebben we voor een groot stuk al gezien tijdens onze aprilreizen. In deze periode van het jaar moet je geen dirt roads gaan rijden. Daarvoor ligt er veel te veel sneeuw. Trouwens met de afstanden valt het nogal mee, die kan je totaal niet vergelijken met bvb in België. En ooit moeten we toch terug naar Vegas, dan maar liever langs een langere, mooie route, dan via de highways.

    BeantwoordenVerwijderen