06 februari 2016 - Las Vegas - Chicago - BrusselDe dag start zoals bijna alle voorbije 14 startten, namelijk met een staalblauwe hemel.
Uitzicht van uit onze kamer in The Mirage.We moeten ons eigenlijk niet echt haasten vermits de vlucht pas om 11u vertrekt en dat is heel wat makkelijker dan die vroege vluchten.
We checken dan ook pas uit (online) om 9u en, nadat we de auto volgetankt hebben, leveren we hem in bij Alamo. Zoals gewoonlijk gaat alles er heel vlot en een kwartier later worden we door de shuttlebus afgezet aan McCarran Airport.

Hier checken we in aan een kiosk en zien dat er nog bijzonder veel plaatsen vrij zijn in Economy Plus voor de vlucht Chicago-Brussel.
Misschien biedt een upgrade hier wel leuke slaapopties... En dus nemen we een upgrade.


Las Vegas (LAS) - Chicago (ORD)  11:00 - 16:42  A320
Chicago (ORD) - Brussels (BRU)   17:30 - 08:50 (07 februari)  B767

Er is heel wat volk bij de security en het duurt toch wel een tijdje voordat we hier door zijn. In zoverre zelfs dat we van de laatsten zijn om te boarden en gewoon rechtstreeks het vliegtuig kunnen opstappen.
Dit vertrekt precies op tijd en we landen zelfs zo'n 15 minuten vroeger dan voorzien in Chicago.
Door de wolkeloze lucht krijgen we nog heel mooie luchtbeelden van de streek waar we de afgelopen 2 weken vertoefden.


In Chicago ook gewoon van de ene gate naar de andere en rechtstreeks het vliegtuig op, zonder wachten.
Het is opnieuw zo'n bijzonder oud vliegtuig waarvan we het een schande vinden dat United daar nog mee blijft vliegen. Zeker in vergelijking met andere maatschappijen is dat toch echt wel oud ijzer...
In Economy Plus zitten we met zo'n...20 personen en we nemen al snel elk een ganse rij van 3 stoelen in. Op die manier kunnen we straks heerlijk liggend slapen.
Het duurt bijzonder lang vooraleer we vertrekken en de reden is, zoals we al eens meemaakten, "het ontbreken van een papier". Merkwaardig toch dat zo'n hightech toestel in het digitale tijdperk 40 (!) minuten aan de grond blijft omwille van het ontbreken van een blad papier.
De piloot kondigt echter aan dat we zonder probleem op tijd in Brussel zullen landen.
Uiteindelijk vertrekken we dus met 40 minuten vertraging en na het avondeten leggen we ons languit (daarvoor mochten er eigenlijk 4 stoelen geweest zijn...) te slapen.
Anderhalf uur voor de landing in Brussel worden we wakker doordat de lichten aangestoken worden voor het serveren van het ontbijt en we krijgen ook een mooie zonsopgang te zien.We landen inderdaad perfect op tijd in Brussel en nadat we bagage en auto afgehaald hebben rijden we precies om 10u de garage binnen bij ons thuis.
Dat is toch echt wel een heel vlotte terugreis geweest want we zijn maar 16u onderweg geweest, deur tot deur (The Mirage-thuis), met dank aan de vlotte verbinding van United. We hebben het wel eens anders gehad met hen, maar nu mag het toch ook gezegd worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten