02 februari 2016 - Canyonlands NP - Dead Horse Point SPGisterenavond was het een beetje koffiedik kijken wat we vandaag zouden doen. De reden was dat alle weersvoorspellingen voor vandaag zwaar bewolkt weer én sneeuw gaven voor de ganse regio.
We "vreesden" dat het een nieuwe dag Arches NP zou worden omdat we daar niet echt vergezichten nodig hebben. Canyonlands daarentegen moet het net van die vergezichten hebben en daar kan je echt niets gaan doen bij een mistige lucht én sneeuw.

Groot was dan ook onze verbazing toen we deze morgen de gordijnen opentrokken en enkel blauwe lucht zagen. Het is wel bitter koud als we buiten gaan, maar dat kan ons niet deren, daar bestaat gepaste kledij voor.
Mijn knie blijft mij parten spelen en na een afspraak gemaakt te hebben om volgende week langs te gaan in het ziekenhuis in België, gaan we eerst naar een apotheek voor ontstekingsremmers. Nadien een lunch gaan halen voor deze middag en dan blijft er maar 1 bestemming over bij dit, alweer, schitterende weer: Canyonlands NP. Of...eigenlijk 2 bestemmingen, want we willen ook nog eens naar kleine broertje Dead Horse SP.
Mensen thuis vragen ons wel eens waarom we in godsnaam altijd naar hetzelfde willen gaan. Wel...hoe kan je dat uitleggen aan iemand die er nog nooit geweest is? Misschien eens deze blog lezen?
Wij kunnen er in elk geval niet genoeg van krijgen en andermaal maakt de echt gigantische hoeveelheden sneeuw het plaatje weer compleet af.

Opnieuw hebben we de volledige Park Road op video vastgelegd, van zowel Canyonlands NP als Dead Horse SP. Mensen die er nog maar enkel in de zomer waren, zullen wellicht hun ogen niet kunnen geloven.
Zowel op weg naar Canyonlands (tot net buiten de parkgrenzen) als in Dead Horse SP (toestemming gevraagd én direct gekregen (omdat het broedseizoen nog niet begonnen is)) hebben we ook weer luchtbeelden gemaakt (foto's + video).

We lopen eerst nog eens binnen in het VC van Arches NP om naar de wegomstandigheden van Canyonlands te vragen, maar veel wijzer worden we daar niet. Gewoon dat we moeten voorzichtig zijn omdat er heel wat sneeuw en ijs ligt.
Waarom gaan we dat vragen in het VC van Arches? Eerstens omdat het VC van Canyonlands in de winterperiode gesloten is (de toegang tot het park is nu overigens ook gratis) en tweedens omdat het VC in Moab zelf ook maar na de middag opengaat, vandaar dus dat het VC van Arches ook de vragen beantwoordt betreffende Canyonlands.

De bedoeling is om ineens door te rijden naar het uiterste punt, namelijk Grand View Point Overlook en daarna alle viewpoints aan te doen. Ondanks mijn knie zou ik ook heel graag opnieuw naar False Kiva gaan. In deze omstandigheden allicht geen makkelijke hike, maar anderzijds stapt die diepe sneeuw toch heel wat comfortabeler dan een harde of modderige ondergrond. Ik stel er echter wel 1 voorwaarde bij: als we nog geen voetstappen zien in de sneeuw, dan gaan we niet, want dan is het, niet aangelegde, pad echt onmogelijk te volgen. Maar dat zijn zorgen voor later. En de knie? Ach, hij is nu toch half kapot, een paar hikes meer of minder zal dat nu ook niet meer veranderen...

Een heel eind vóór de parkingang is er al een mooi view point: Monitor and Merrimac Overlook.


Onderweg (buiten de parkgrenzen) laten we de drone een tijdje met de auto meevliegen en maken mooie beelden van de omgeving.--> Alle onderstaande road videos worden aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--Eerste viewpoint ligt rechtover het Visitor Center (gesloten in de winter).


Bijna verplichte stop is bij de Shafer Canyon Overlook. Deze willen we nu al doen omdat er hier later op de dag veel te lange schaduwen zijn.


De weg is vrij goed vrijgemaakt en men is ook bezig om de pull-outs vrij te maken met een kleinere tractor. Er wordt hier toch ook weer schitterend werk geleverd en dit in een park dat momenteel zelfs gratis toegankelijk is. En er liggen nochtans echt pak-ken sneeuw.


Elk jaar opnieuw kopen we een Annual Pass die ons een jaar lang onbeperkt toegang geeft tot alle Nationale Parken van de VS. Daarbovenop ook nog eens alle National Monuments. De kostprijs van die pas is...een schamele 80 dollar. Ik denk niet dat men op enig andere wijze 80 dollar zo goed kan besteden dan aan dergelijke pas. Wetende wat men daarvoor in de plaats krijgt...Onderweg naar de Orange Cliffs Overlook moeten we door het sneeuwpak ploeteren.
Volgend stop en lunchplaats is bij Grand View Point Overlook.

"Werk"-foto's bij onze volgende stop: Buck Canyon Overlook


Voldoende sneeuw?
Uitzichtpunt gewoon langs de weg.


Dan rijden we naar Green River Overlook. Eigenlijk is dit een ochtendbestemming want nu moeten we pal tegen de zon in fotograferen. Maar in dergelijk park kan je uiteraard niet overal op het juiste moment zijn.

Nu gaan we kijken of we al dan niet de hike naar False Kiva gaan doen. Als we bij de trailhead (eigenlijk is er die niet echt officieel) komen, is de sneeuw er nog maagdelijk wit, met andere woorden onmogelijk om nu deze hike te doen. Jammer maar helaas. En gelukkig hebben we die al 2x gedaan, zelfs ook 1 keer in de sneeuw (zie blog van december 2013).
We besluiten om dan maar wat meer tijd te besteden bij Mesa Arch.

Om de video van de parkweg compleet te maken, rijden we eerst helemaal door tot bij Upheavel Dome. Dit uitzichtpunt moet het echter vooral hebben van zijn mooie groene kleur en vandaag zal dat vooral wit zijn. Vandaar dat we hier niet stoppen, maar ineens doorrijden naar Mesa Arch.Hier zien we zowaar een omgebouwde Defender voorbijrijden. Thuis rijdt de zoon met dergelijke auto en we hebben al heel dikwijls gewenst dat we die hier zouden hebben. Vooral dan als we heel wat dirt roads rijden.


Op weg naar Mesa Arch stappen we echt door kniediepe sneeuw, maar net zoals gisteren in Arches NP gaat dit wonderwel.


Mesa ArchZicht voorbij Mesa Arch

Washerwoman ArchNaast Mesa Arch


We blijven hier vrij lang en maken nog heel wat foto's van Mesa Arch en omgeving. Als we terug naar de auto stappen, merken we dat we hier zowaar toch niet de enige levende wezens zijn vandaag...

Nog een laatste stop in het park, rechtover het Visitor Center.


Dan rijden we ineens door tot het Visitor Center van Dead Horse Point State Park.Hier geldt onze Annual Pass niet vermits dit een State Park is. We worden vriendelijk ontvangen door een hoogzwangere Ranger die volgens ons elk moment kon bevallen. We betalen de 10$ toegang en vragen hoe het zit met de dronewetgeving in de State Parks. Enigszins verrassend zegt ze ons direct dat het geen enkel probleem is om in dit park te vliegen, op voorwaarde dat dit niet gebeurt tijdens het broedseizoen van de vogels (dat pas eind februari begint). Ze reageert enthousiast als ze hoort dat we onze drone bij hebben en geeft direct haar naamkaartje met de vraag om haar de foto's door te mailen. Iets wat we uiteraard met heel veel plezier gaan doen eens ze verwerkt zijn.


Afsluiter van een fantastische dag...


Op weg naar het hotel komen we langs Denny's en vermits het al rond 19u is, beslissen we om hier te gaan eten voor avond.

Wat een dag was het vandaag alweer. Om het even welk weer we nu nog hebben, deze vakantie was echt een topper.

Negatief nieuwtje voor vandaag: onze vriend uit Page, Stan, met wie we nog een dag op stap zouden gaan, heeft een ongevalletje gehad waardoor hij dringend donderdag naar Flagstaff moet, naar de oogarts. Vandaar dat we hem dit verlof toch jammer genoeg  niet meer zullen zien. We hebben wel al afgesproken dat uitstel zeker en vast geen afstel is en zullen elkaar, bij leven en welzijn, bij een volgende ZW-reis zeker en vast opnieuw ontmoeten.

Morgen verlaten we Moab en rijden via de schitterende US-24 en US-12 naar Kanab. Een rijdag dus, maar wel langs 2 van de allermooiste wegen van het Zuidwesten.


Het weer: alweer een schitterende, zonovergoten dag. -8°C (Dead Horse SP) tot -1°C (Moab)

Overnachting in BW+ Greenwell Inn
Aantal gereden km: 193

6 opmerkingen:

 1. Binnenkort voor de 24e keer naar het Zuidwesten maar we zijn nog nooit in de winter geweest. Zo te zien wordt dat eens tijd! Wat prachtig met die sneeuw en vast ook niet zo druk als in het voor- en najaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Euh, "druk", Yvonne? Wij zijn hier, op enkele Aziaten na, zowat de enige toeristen :-).

   Verwijderen
 2. Prachtige foto's weer, zeker voor ons zomer gangers, dit jaar in November maar ik verwacht dan geen of weinig sneeuw, gelukkig kunnen we dus genieten van jullie winterplaatjes. Sterkte met je knie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De knie is bijna wonderbaarlijk beter deze ochtend. Puur door 4 ontstekingsremmers te nemen?

   Verwijderen
 3. Echt super Rudy!! Man man man wat een genot. Groet, Hinko

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nooit gedacht om in de winter naar het Zuid Westen te gaan. Maar na het lezen van de blogs en het zien van de prachtige foto's begin ik toch echt te twijfelen om ook eens (veel) eerder te gaan. Wederom een super blog!

  BeantwoordenVerwijderen