31 januari 2016 - Page - Recapture Pocket - MoabDeze ochtend bij het ontwaken dan toch de lang voorspelde regen. Een blik op de weerkaarten leert ons dat het eigenlijk niet veel uitmaakt welke richting we uitrijden, overal in de, grote, regio zal  het sneeuwen en/of regenen. We besluiten dan maar om naar Moab te rijden. Als het de volgende 2 dagen dan toch slecht weer wordt, dan kunnen we evengoed ergens zitten waar er nog wat leven in de brouwerij is.

We gaan eerst wat inkopen doen in de Wallmart en rijden dan richting zuiden. We zijn nog maar net voorbij de grote elektriciteitscentrale (en de ingangen naar Lower en Upper Antelope Canyon) of we zien zowaar al de zon.
Een paar kilometer verder rijden we zelfs al onder een blauwe lucht met hier en daar wat wolkenplukjes. De opgeborgen zonnebril wordt weer bovengehaald en we cruisen rustig verder naar het kruispunt met de US-166.


Als we in Kayenta de US-163 opdraaien zien we al direct opnieuw meer wolken in het noorden. Dat levert wel mooie plaatjes op van onder andere Agathla Peak.
We rijden Monument Valley voorbij. We waren sowieso niet van plan om dat nog eens te bezoeken, en dat is maar goed ook, want alle mittens en buttes laten enkel hun basis zien, de rest zit in de wolken.


We eten onze lunch (niet voor de eerste keer) bij Milemarker 13 langs de US-163. Deze keer echter geen iconisch uitzicht tijdens het eten.


Maar zo kan het er ook uitzien...(april)


...of zo (december)...


Bij Mexican Hat nog snel even enkele foto's van de hoodoo waaraan het dorp zijn naam te danken heeft. De wolken hebben hier opnieuw plaats gemaakt voor een streepje zon.
De Navajo Twins in Bluff.


Een gebied(je), zo'n 5km ten oosten van Bluff, dat eigenlijk ook elke ZW-reis in het road book staat, is dat van Recapture Pocket, maar om één of andere reden wordt dat telkens in laatste instantie geschrapt.
En bijna lieten we ons weer verleiden om nog maar eens de scenic drive van Valley of the Gods te rijden. Maar nu bleven we bij het eerste plan om toch maar naar Recapture Pocket te gaan.
Normaal is dat gebied met een SUV high clearance zonder probleem te bereiken. Maar...de sneeuw van de afgelopen nacht had hier toch wel voor een serieuze verandering van de ondergrond gezorgd. Daar waar we gelezen hadden dat het grootste deel van de dirt roads uit gravel  bestond, bleek dat helemaal niet het geval te zijn. Enkel de eerste mijl of zo bleek echt verhard, de rest was rood zand.
Maar niettegenstaande we het blijkbaar toch natte zand tegen de carrosserie hoorden slaan, konden we toch heel goed rijden.
Eerste stop was voorzien bij Recapture Pocket #1. Maar zo ver geraakten we toch wel niet...ineens was de ondergrond herschapen in dezelfde kleverige brij zoals we al eens tot onze scha en schande konden ervaren in de Bisti Badlands (Kalaman's Travelblog April 2013: 10 april - Farmington - Bisti Badlands - King of Wings - Farmington).
Een ezel stoot zich geen 2x aan dezelfde steen en dus stoppen we bij een slick rock plateau. We zien in de verte al wat hoodoos staan en hier roepen we dus de hulp in van ons vliegend maatje, de drone.
Op die manier krijgen we toch van dit gedeelte een mooi overzicht zonder onnodige risico's te moeten nemen.
Bovendien begint de lucht ook dicht te trekken en hier willen we ab-so-luut weg zijn vooraleer er neerslag  zou vallen (wat uiteindelijk niet gebeurde).


Nu dus maar rechtstreeks naar Moab. Deze morgen zagen we op de live camerabeelden van UDOT dat de weg tussen Blanding en Moab volledig ondergesneeuwd was. Die stond ook als "code RED" aangegeven en er waren een 5-tal sneeuwruimers aan het werk. Hopelijk kunnen we toch zonder problemen naar Moab.

De weg tussen Bluff en Blanding is echt één waar bijna geen enkele auto te zien is. Het is inmiddels heel mooi weer geworden en we laten onze Hyundai dan ook helemaal los....tot ik ineens in de achteruitkijkspiegel een auto zie naderen die er bijna uitziet als een verlichte kerstboom...politie!
Ik ga direct aan de kant en verwijder ook het gps-toestel van de voorruit. Anders kon ik al helemaal niet zeggen dat ik niet wist hoe snel ik daar mocht rijden (65mph).
Hij komt langs de passagierskant tot bij ons en stelt zich heel vriendelijk voor en geeft ook de reden op waarom hij ons aan de kant zet: "your speed was 80mph". Wij uiteraard totaal verbaasd dat die auto zo snel kon... Als hij ziet dat we uit België komen, vraagt hij wat we hier nu, in de winter, komen doen.
We zeggen dat dit ons favoriete seizoen is voor een trip in het ZW, gewoon omdat er dan weinig of geen toeristen zijn. En toen waren we ineens zijn beste vrienden. Hij gaf ons groot gelijk om er nu te reizen en na nog wat over koetjes en kalfjes gesproken te hebben, wenst hij ons een goede reis, maar met inachtname van de toegelaten snelheid.
In elk geval hadden we het geluk van een bijzonder aangename politieagent te treffen, of het zou ons wel eens (d)(z)uur kunnen opgebroken zijn...
De rest van de US-191 richting Moab stond de cruise control wél op de juiste snelheid. En maar goed ook, want tussen onze ontmoeting en Monticello zijn ons maar liefst 8 (acht!) politiewagens gekruist.

In Blanding en Monticello liggen er echt pak-ken sneeuw, maar de volledige weg is overal  perfect vrij.

--> onderstaande video wordt aan 1,5x de werkelijke snelheid weergegeven <--

Verder op weg naar Moab nog een fotostop bij Church Rock...


...en Wilson's Arch.


Als ik op weg naar Moab in mijn achteruitkijkspiegel kijk, zie ik deze  fantastische wolkenlucht.


Reden genoeg om nog eens uit te stappen voor een laatste fotoshoot.


We komen aan bij het hotel rond 16u30. In Moab zelf ligt zo goed als geen sneeuw.
Wat eerst een "saaie" dag (kan dat wel in deze regio?) leek te worden, draaide dankzij de wisselende weersomstandigheden toch nog leuk uit.

We gaan rechtover het hotel eten bij Zax. Daar is er een gevarieerde keuken en heerst er altijd een heel  aangename sfeer.
Als we terug buitenkomen is het al volop aan het sneeuwen. Voor morgen hebben we dan ook nog niets gepland want ook voor deze nacht én morgen wordt heel wat sneeuw voorspeld.
In elk geval hebben we hier voor minstens 2 nachten geboekt.


Het weer: vertrokken in Page met regen en 4°C. 20km meer naar het zuiden volop zon tot ongeveer Monument Valley, daarna wolken en zon. Heel veel sneeuw langs de US-191. -2°C (Blanding) - +8°C (Bluff)

Overnachting in BW+ Greenwell Inn
Aantal gereden km: 450

Geen opmerkingen:

Een reactie posten